Ticketshop

Concours d'Élégance 2017

5-6/08/2017

READY FOR SOME FUNFASTIC CLASSIC CARS? Circuit Zolder organiseert op zondag 6 augustus in primeur een Concours d’élégance, met “pareltjes van weleer”!

Pure elegantie, nostalgie en klasse. Voor de eerste keer organiseert Circuit Zolder een Concours d’élégance. Een wedstrijd die geen enkele oldtimerfan mag missen. Unieke, opmerkelijke en exclusieve classic cars strijden om de titel ‘Best of Show 2017’. Geselecteerde inschrijvingen worden ingedeeld in diverse klassen en door een internationale jury beoordeeld op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Deze punten zijn vooral te verdienen voor ongerestaureerde oldtimers, die uitblinken in originaliteit en hun volledige historie.

READY TO GO BACK IN TIME?

De wortels van een prestigieuze Concours d’élégance oftewel competitie voor oldtimers, situeert zich in de 17de eeuw, toen de Franse aristocraten met hun koetsen pronkten in de Parijse parken. Doorheen de tijd werden paard en koets vervangen door auto’s en ontstond een competitie die de eigenaar van de mooiste auto lauwerde.

CONCOURS D'ÉLÉGANCE AT HISTORIX GRAND PRIX

Naast de Concours d’élégance heeft Circuit Zolder nog meer spannende events voor jou in petto tijdens het weekend van 5 en 6 augustus. Onder andere de vierde manche van de Belgian Historic Cup wordt gereden. Verder op het programma: Belgian Youngtimer Cup, Modena Motorsport — Ferrari F1 Demo en Historic Monoposto.
De hoogdagen van de F1 in Zolder komen zo opnieuw tot leven.

Subcribe here

Press

Circuit Zolder – Guy Geurts: press@circuit-zolder.be