Circuit Zolder

LOTTO BMX-TRACK

LOTTO BMX-TRACK

 

Van wereld niveau

Het snelst groeiende circuit binnen Circuit Zolder is ongetwijfeld de Lotto BMX Track. Dit jaar werd het parcours nog maar eens voor 60 % vernieuwd. Met vers en strak asfalt, maar vooral een nieuw gebouwde constructie: een gevaarte van 8 meter hoog dat zich naast de bestaande 5 meter hoge startheuvel heeft genesteld.

Vanaf de nieuwe startheuvel denderen de BMX pro’s in een rotvaart naar beneden richting de eerste sprong. En ook die is al even spectaculair want de afstand tussen de twee heuveltoppen bedraagt maar liefst 12 meter. “Een makkie voor de mannen, op het randje voor de vrouwen”, heet zoiets in het BMX-milieu. BMX of Bicycle Motorcross, het zijn kleine fietsjes, maar het is niks voor kleine hartjes …

De Lotto BMX Track wordt jaar na jaar bijgespijkerd door de mannen van Protracks, de veelbelovende officiële BMX-circuitbouwer uit Noord-Frankrijk. Dankzij de inspanningen van het hele team en al de vrijwilligers van Circuit Zolder is de Lotto BMX Track na het UCI BMX Wereldkampioenschap van 2015 een volwaardige track van wereldniveau !

Voor meer informatie surf naar: www.bmxzolder.be  

Reserveren kan via jef.simons@circuit-zolder.be 

Word lid van onze Facebookpagina: BMX Club Circuit Zolder