Circuit Zolder

Wedstrijden

Wedstrijden

 

Club MET-competitie bestaat uit 5 endurance-wedstrijden waarvan het klassement wordt opgesplitst in 2 verschillende kampioenschappen met een derde podium eraan vast geknoopt…

1/ Endurance Trophy

Endurance Trophy wordt samen met de Endurance Challenge gereden maar met een apart klassement. De teams bestaan uit maximum 3 piloten die de wedstrijden rijden op dezelfde motorfiets.

Er wordt een opdeling gemaakt in klasse 600 en 600+.

De motoren in de klasse 600+ zijn verplicht 1 generatie oud ( +/- 5 jaar )

  • Honda CBR1000RR met uitlaat in de zit
  • Suzuki GSX-R tot en met 2008
  • Kawasaki ZX10-R tot 2008
  • Yamaha YZF-R1 tot en met 2008 ( bv. de motor waarmee Erwin Vandikkelen in 2012
  • Ducati 1098
  • Ktm RC8 1148
  • Aprillia alle 2 cylinders

Dit zijn dus geen oude trage motoren. Bijvoorbeeld : de Yamaha waarmee Erwin Vandikkelen in 2012 heeft bewezen dat hij nog altijd de snelste man in Zolder is is een motor die in aanmerking komt voor de Trophy.

2/ Endurance Challenge

In tegenstelling tot de Endurance Trophy rijden de piloten in de EC elk met hun eigen motorfiets. Dit mogen zelfs motoren zijn van een totaal verschillende cilinderinhoud !! De teams bestaan uit maximum drie piloten. Net als de Endurance Trophy is de EC een teamkampioenschap. Men scoort dus punten per team en niet individueel.

Het maakt dus niet uit wie rijdt voor welk team.

De EC wordt opgesplitst in een categorie 600 en 600+. Wanneer teams zijn samengesteld uit motoren 600 en 600+ zal de 600+ altijd doortellen bij toewijzing van de categorie.

Bv. Een team met …

  • Yamaha R1 en een Yamaha R6 komt uit in de categorie 600+
  • 2 Yamaha’s R1 en een Yamaha R6 komt uit in de categorie 600+
  • Yamaha R1 en 2 Yamaha’s R6 komt uit in de categorie 600 

3/ Dirty Old Men

Om 20ste verjaardag te vieren willen we de oude garde terug aanspreken om elkaar te bekampen zoals vroeger. Daarom … DIRTY OLD MEN ! Stel uw team samen dat gemiddeld meer dan 45 jaar oud is maar waarbij de jongste piloot minstens 45 is (…) en kom in aanmerking voor het podium dat op het einde van de dag wordt uitbetaald in bier ! 

Van Zon Sprint Series

Omdat er helaas bijna geen wedstrijden meer worden georganiseerd voor het Belgisch Kampioenschap heeft de Motorsportschool zijn eigen sprintkampioenschap opgericht.

Deze sprintwedstrijden zijn toegankelijk voor iedereen. Er is geen licentie vereist en de snelle piloten worden in een andere reeks ingedeeld dan de minder snelle piloten. Zo kan er in de meest veilige omstandigheden worden geracet.

In de voormiddag zijn er 2 trainingen van 25 minuten, in de namiddag 2 wedstrijden over 9 ronden.

De races worden gereden in een Supercup en Cup groep waarbij de snelste 50 rijders in de Supercup-groep terecht komen. De andere 50 starten in de Cup-groep.

Voor de resultaten en podiums worden de races van de Supercup-groep en de Cup-groep worden nog eens opgesplitst in 600 en 600+ motoren

De Pits
Different Hotels