Circuit Zolder

CIRCUIT ZOLDER ORGANISEERT DE UCI BMX WORLD CHAMPIONSHIPS IN 2019

CIRCUIT ZOLDER ORGANISEERT DE UCI BMX WORLD CHAMPIONSHIPS IN 2019

BMX Club Circuit Zolder en Circuit Zolder grepen de kans om voor de tweede maal in vier jaar het BMX-evenement naar Limburg te halen. Hiermee zet Circuit Zolder zijn groei binnen de BMX-wereld opnieuw verder en halen ze hun zesde wereldkampioenschap in hun rijke wielergeschiedenis naar het circuit.

Het grootste BMX-evenement is ook voor de horeca in Limburg een opsteker, met minimum 100 000 overnachtingen tijdens de laatste week van juli. Tussen 23 & 28 juli 2019 zal de wereldtop op de Lotto BMX-track strijden om de wereldtitels.  

De timing is ‘grosso modo’ hetzelfde bij de UCI BMX World Championships in 2015 te Heusden Zolder. Toen zakte rijders, staff en bezoekers eind juli af naar Heusden Zolder, eveneens in een jaar net voor Olympische Spelen.

“Dat is niet onbelangrijk, want net in zo een jaar zijn alle rijders tuk op punten om zich te plaatsen voor de Spelen. Dat merk je ook aan het aantal inschrijvingen”, weet Marc Wauters, Cycling Manager, uit ervaring. “Oorspronkelijk was het de bedoeling om vanaf 2017 vijf jaar op rij een wereldbekermanche in Zolder te organiseren, om aansluitend, in 2021, het WK er opnieuw bij te nemen. Op vraag van de UCI zelf is dat nu vervroegd naar 2019” aldus Wauters “Het extra werk nemen we er graag bij, als je weet dat deze zes organisaties – vijf wereldbekermanches en één Wereldkampioenschap – onze provincie een enorme financiële boost zullen geven met onder meer honderdduizend overnachtingen.” 

Het clubbestuur reageert enthousiast “De UCI BMX World Championships is het hoogste haalbare binnen de BMX-sport, deze op zo een korte termijn voor de tweede maal organiseren is een nieuwe droom die uit komt”. Het evenement in 2015 heeft voor een enorme boost gezorgd binnen de club zowel op vlak van begeleiding als op vlak van leden en infrastructuur. “De ervaring die we nu hebben kan de UCI BMX World Championships 2019 alleen maar ten goede komen.” 

Sven Pribylla, Algemeen Directeur bij Circuit Zolder, reageert zeer verheugd. “We heten onze UCI Wielervrienden, de deelnemers en de talrijke supporters opnieuw van harte welkom in Zolder. Circuit Zolder is een domein met oneindig veel mogelijkheden. We gaan opnieuw voor een constructieve, jarenlange samenwerking, waar een totaalbeleving centraal staat. Uiteraard is dit enkel mogelijk met dank aan onze partners”.