Circuit Zolder

Wie houdt Stefan Everts van zijn tweede E-MX titel?

Wie houdt Stefan Everts van zijn tweede E-MX titel?

Circuit-Zolder maakt zich op voor de 2e editie van de E-MX Race of Champions, de stilste motorcross van het land

Stilte! Er is een motorcrosswedstrijd aan de gang. Jawel, op dinsdagavond 29 april kan je op Circuit Zolder voor de tweede keer naar de E-MX Race of Champions, een unieke motorcrosswedstrijd voor elektrische motoren, waarbij de E staat voor Electric. Dat scheelt hem in decibels, maar niet spektakel. 

Razendsnel parcours                                                                                                                                                               

Het spektakel komt door de bijzondere opzet van de E-MX Race of Champions: een kort en technisch parcours, geïnspireerd door de snelle ‘short circuits’ uit de Four Cross en de BMX wedstrijden.  Vier tot acht motorcrossers nemen het tegen elkaar op in 5 razendsnelle rondes die binnen de minuut worden afgewerkt. Korte explosieve wedstrijden die opbouwen naar een superspannende climax: de E-MX-finale waarin de 6 beste rijders het tegen elkaar opnemen.  Kwalificaties, halve finale en finale,  alles speelt zich af in minder dan een uur, maar is daarom niet minder boeiend en spannend. 

Jonge wolven leggen Stefan Everts het vuur aan de schenen 

Wie durft of kan het aan om Stefan Everts van de troon te stoten? De tienvoudige wereldkampioen heeft zijn motorcrosstechnieken nog niet verleerd en ging vorig jaar met de allereerste E-MX-titel aan de haal. ‘The Legend’ staat paraat om zijn titel te verdedigen. In de aanloop naar de GP van Valkenswaard hebben alvast heel wat kleppers uit de motorcross hun komst naar het Circuit Zolder op 29 april bevestigd.  Rijders die erbij zijn; Jordi Tixier (FR), Brent Vandoninck (BE), Jason Vandaele (BE), Damon Graulus (BE) en Valentin Guillod (CH). Allen staan ze klaar om E-geschiedenis te schrijven met de speciaal voor de gelegenheid overgebrachte en identieke KTM Electric Freeride bikes.  

Spektakel en sfeer                                                                                                             

Zij die vorig jaar present tekenden, waren unaniem enthousiast: E-MX is fun! Niet enkel voor de piloot, maar ook voor de toeschouwers. Dit jaar doen we er nog een schepje bovenop, of beter: een schijfje. Want tijdens de wedstrijden rijgt een DJ de plaatjes aan elkaar… Let the beat drop!

In dit filmpje kan je zien hoe het eraan toeging tijdens deze première van de Belgische elektrische motorcross op Circuit Zolder.

 __________________________________________________________________________________

De tweede E-MX Race of Champions van Circuit Zolder start op dinsdagavond 29 april om 18u en omstreeks 20u30 weten we wie de nieuwe E-MX Race of Champions 2014 kampioen is! De E-MX Race of Champions is een initiatief van Thierry Deflandre (CEO Circuit van Zolder) en Stefan Peetermans (CEO Technon) en wordt georganiseerd in samenwerking met de Belgische Motorrijdersbond (BMB), de Fédération Internationale de Motorcyclisme (FIM).

Meer informatie op https://www.facebook.com/ElectricMotocross

__________________________________________________________________________________

Accreditaties, aanvragen interviews, beeldmateriaal en meer informatie, kan u bekomen via  Frédéric De Gezelle, frederic@dpcommunications.be // 0473/97 98 13