Circuit Zolder

WK BMX geeft Fietsparadijs Limburg vleugels

WK BMX geeft Fietsparadijs Limburg vleugels

De superlatieven vliegen Circuit Zolder rond de oren wanneer we peilen naar de eerste reacties van rijders en bezoekers op dit WK BMX: “Wat een unieke locatie!”, “Het parcours: heel uitdagend en op F1-niveau”, “Een organisatie die draait als een geoliede machine”, … zijn enkele voorbeelden van veelgehoorde positieve commentaren. De ‘2015 UCI World Championships BMX’ geeft Fietsparadijs Limburg vleugels en plaatst ons land aan de top van het BMX-firmament.
 
Waar vleugels zijn, is uiteraard ook Red Bull te bespeuren. Die identificeert zich maar al te graag met een event zoals dit dat barst van de jeugdigheid, vitaliteit en sportieve passie. Heel de crew die deze dagen zeer intensief moet werken, wordt bediend van Red Bull-drankjes en ook voor de atleten staat er een tent waar ze energie kunnen bijtanken.

Partner Red Bull is trouwens geen onbekende in dit milieu. Niemand minder dan het nummer 1 van de wereld, de Colombiaanse Mariana Pajon, wordt gesteund door de energiedrankengigant. Maar ook dichter bij huis rijdt onze eigen landgenote en pro-rider Elke Vanhoof onder Red Bull-vlag.
  
Jacob Vanluchene, Sport Marketing Red Bull, geeft trouwens nog snel mee dat Red Bull op vrijdag mee instaat voor de ‘Hot Seat’. De snelste rijder van het moment mag plaatsnemen op een moto tot iemand anders zijn of haar besttijd verbetert. Een hele eer die elke piloot extra zal motiveren om nog sneller over de Lotto BMX Track te … vliegen!